Οι αιτήσεις για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2024 έχουν ολοκληρωθεί. Μετά την τεράστια επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, υποβλήθηκαν συνολικά 267 αιτήσεις, οι οποίες καταδεικνύουν το μεγάλο ενθουσιασμό για την προώθηση πρωτοβουλιών στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κορυφαία στην κατηγορία βρίσκονται οι Ψηφιακές Δεξιότητες για την Εκπαίδευση (Digital Skills for Education) με 85 αιτήσεις, ακολουθούμενες από την κατηγορία «Συμπερίληψη στον Ψηφιακό Κόσμο» (Inclusion in the digital world) με 65 υποβολές. Η κατηγορία «Ψηφιακή Αναβάθμιση στην Εργασία» (Digital Upskilling @ Work) συγκέντρωσε 63 αιτήσεις, ενώ στην κατηγορία «Γυναίκες με σταδιοδρομία στις ΤΠΕ» (Women in ICT Careers) 38 δράσεις ανταγωνίζονται για αναγνώριση. Η νέα κατηγορία στα βραβεία του 2024, οι «Δεξιότητες Κυβερνοασφάλειας», προσέλκυσε 17 καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Η Ισπανία αναδείχθηκε ως εξέχων συμμετέχων με 59 αιτήσεις, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη δέσμευση  στην προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ευρώπη. Ακολουθεί με μικρή διαφορά η Ιταλία με 55 αιτήσεις, ενώ η Ελλάδα, η Πολωνία και η Πορτογαλία συμμετείχαν με 41, 32 και 31 αιτήσεις αντίστοιχα.

Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας Digital Skills and Jobs της Ε.Ε. είναι ενθουσιασμένοι για την ποικιλομορφία της σειράς των υποβληθεισών δράσεων που αποσκοπούν στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της συμπερίληψης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο βαθμός του ενθουσιασμού και της καινοτομίας, που επιδεικνύονται μέσω των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, αποτελεί τρανή απόδειξη της δέσμευσης της ΕΕ για την προάσπιση της προαγωγής της ψηφιακού εποχής.

Οι φιναλίστ για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2024 θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που θα λάβει χώρα το Μάιο. Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στην εκδήλωση ανοίγουν σύντομα. Οι νικητές των βραβείων θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο. Για περισσότερες λεπτομέρειες και περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2024, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν και να συνδεθούν στο ενημερωτικό δελτίο Digital Skills and Jobs Digest.

Οι υπεύθυνοι της δράσης ευχαριστούν όλους τους οργανισμούς που υπέβαλαν τις δράσεις τους για τα βραβεία και ανυπομονούν να εορτάσουν τους φιναλίστ και τους νικητές με το κοινό!

Αναδημοσίευση κειμένου:  Highlights from the European Digital Skills Awards 2024: 267 applications received!

Digital Skills & Jobs Platform, created by Irene Marinelli

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence)
  • Κυβερνοασφάλεια (Cybersecurity)
  • Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of things)
  • Ρομποτική (Robotics)
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Χώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
Είδος πρωτοβουλίας
  • Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ
Διαβάσετε περισσότερα