Μία νέα πρωτοβουλία εκμάθησης δεξιοτήτων που συνδυάζει την αξιοποίηση των ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων της Microsoft και την τεχνογνωσία του ReGeneration. Το «The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft», όπως τιτλοφορείται το πρόγραμμα, θα λειτουργήσει ως ένα «σχολείο», το οποίο θα παρέχει στους ωφελούμενους γνώση αιχμής και πρακτική εξοικείωση με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.  

  • Χίλιοι (1000) ωφελούμενοι από όλη τη χώρα θα βελτιώσουν σημαντικά τις προοπτικές απασχόλησης τους στην τεχνολογία, με όχημα τη δωρεάν εκπαίδευση και πιστοποίηση στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, που θα λάβουν από τη Microsoft, στο πλαίσιο του «The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft».
  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες & νέους στην αγορά εργασίας αλλά, για πρώτη φορά, και σε άτομα έως 55 ετών
  • Tο «The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft», αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία δωρεάν εκμάθησης δεξιοτήτων ΑΙ και έρχεται να απαντήσει στις ανάγκες της αγοράς για ταλέντα που μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά την τεχνητή νοημοσύνη, για την επίλυση καθημερινών επιχειρηματικών προβλημάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις (3) κατευθύνσεις (Learning Paths):

  1. Non-STEM Path: Απευθύνεται κυρίως σε άτομα με σπουδές εκτός STEM (δηλαδή σε σχολές εκτός των τομέων της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών). Επιλέγοντας αυτό το Learning Path, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξοικειωθούν με βασικές έννοιες και use cases σε τεχνολογίες αιχμής: AI (Τεχνητή Νοημοσύνη), ML (Μηχανική Μάθηση) & Generative AI (Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη), καθώς και με βασικές διαδικασίες και εργαλεία Μηχανικής Μάθησης.
  2. STEM Path: Απευθύνεται κυρίως σε άτομα με σπουδές σε τομείς STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) και που είναι εξοικειωμένα με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση. Επιλέγοντας αυτό το Learning Path, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξερευνήσουν έννοιες και use cases σε AI, ML και Generative AI και θα αποκτήσουν δεξιότητες ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικά ML models για διάφορες εφαρμογές.
  3. CS Path: Απευθύνεται κυρίως σε άτομα με σπουδές στην Επιστήμη των Υπολογιστών, και που μπορούν να κατανοήσουν τις βασικές λειτουργίες της AI και του ML. Επιλέγοντας αυτό το Learning Path, οι συμμετέχοντες/ες θα εμβαθύνουν σε έννοιες και εργαλεία AI, ML και Generative AI και θα αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αξιοποιήσουν την Python, τα Workspaces και αντίστοιχα σχετικά εργαλεία ώστε να μπορούν να εκπαιδεύσουν αποτελεσματικά, αλλά και να βελτιστοποιήσουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί online μέσω Microsoft Teams με την ενεργή συμμετοχή εξειδικευμένων καθηγητών, δίνοντας έτσι ίσες ευκαιρίες και σε άτομα από την Περιφέρεια. Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα θα λάβουν Πιστοποιητικό Επιτυχούς Ολοκλήρωσης Εκπαίδευσης, από την Code.Hub. Ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν στο βιογραφικό τους πιστοποιητικό «Microsoft AI». 

Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://www.regeneration.gr/regen-academy/ai-360-school-by-microsoft/ 

Το The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση.

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα