Ενημερωθείτε σχετικά με τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μαθήματων στο πλαίσιο του προγράμματος DIGITAL Europe. Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις μπορούν να να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να λάβουν  χρηματοδότηση με σκοπό την ανάπτυξη ακαδημαικών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Τα σχεδιαζόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πρέπει να εστιάζουν είτε στις ψηφιακές τεχνολογίες ή είτε στην ενδυνάμωση των επαγγελματιών σε τομείς εκτός ΤΠΕ με ψηφιακές δεξιότητες. Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε από τις 29 Σεπτεμβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2023. 

Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αντιμετωπίζουν επί του παρόντος έλλειψη ειδικών στις ΤΠΕ, όπως επισημαίνεται και από τα τελευταία πορίσματα της δεύτερης έρευνας του Cedefop για τις δεξιότητες και τις θέσεις εργασίας. Οι νέες θέσεις εργασίας που συνδυάζουν τις τομεακές ικανότητες με την επαρκή κατανόηση των βασικών ψηφιακών τεχνολογιών έχουν υψηλή ζήτηση παντού. Οι νέοι αναζητούν προγράμματα και μαθήματα που θα τους προετοιμάσουν κατάλληλα για θέσεις εργασίας στην πράσινη και την ψηφιακή οικονομία.

Η νέα πρόσκληση στο πλαίσιο του προγράμματος DIGITAL Europe, «Εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ή ενότητες σε βασικούς τομείς ικανοτήτων», θα στηρίξει τη δημιουργία και την ανάπτυξη προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων, τα οποία θα σχεδιαστούν από κοινού από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ψηφιακό τομέα.

Η δράση αυτή θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκής αριστείας, έρευνας και των καινοτόμων βιομηχανιών. Επίσης, θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει τον τεχνικό εξοπλισμό και τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των πανεπιστημίων και θα παράσχει υποστήριξη στους σπουδαστές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα νέα μαθήματα. Εν κατακλείδει, τα νέα προγράμματα θα στηρίξουν την ψηφιακή κυριαρχία της Ευρώπης και θα συμβάλουν στην προσέλκυση και τη διατήρηση των καλύτερων ταλέντων από όλο τον κόσμο.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν ήδη!

Θέλετε να γίνετε συνεργάτης σε ακαδημαικό πρόγραμμα που αφορά στις ψηφιακές δεξιότητες; Στις 20 Οκτωβρίου διοργανώνεται νέα διαδικκτυακή ενημερωτική ημερίδα!

Το Digital Skills & Jobs Platform διοργανώνει μια νέα διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για όλους όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την Πρόσκληση αυτή. Θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της πρόσκλησης και οι δυνητικοί αιτούντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους. Οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα! 

Εγγραφείτε στην ειδική ομάδα του Digital Skills & Jobs Platform για να μαθαίνετε όλα τα τελευταία νέα σχετικά με την παρούσα πρόσκληση!

Στο μεταξύ, μην ξεχνάτε να συμβουλευτείτε τη σελίδα για το πρόγραμμα DIGITAL Europe για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προσκλήσεις, τις προθεσμίες και τις απαιτήσεις. 

Δείτε επίσης το σχετικό ενημερωτικό  δελτίο για την τρίτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων, το οποίο παρέχει μια καλή επισκόπηση των επόμενων βημάτων. 

Αναδημοσίευση είδησης: “The EU is boosting its digital talent: new DIGITAL Call for education programmes in key digital technologies“, Digital Skills & Jobs Platform, created by Matteo Mirigliano

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
  • Προχωρημένο
  • Ενδιάμεσο
Χώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
Είδος πρωτοβουλίας
  • Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ
Διαβάσετε περισσότερα