Ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και των ψηφιακών παιχνιδιών με τίτλο «Artificial Intelligence and Games», διεξάγεται για 4η χρονιά στα Χανιά από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Καταξιωμένοι διεθνείς ακαδημαϊκοί, ερευνητές και επαγγελματίες κολοσσών της βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών (Microsoft, Ubisoft, Sony) και της Τεχνητής Νοημοσύνης (Google, AWS, Meta AI, modl.ai) ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε ένα πενθήμερο εντατικό θερινό σχολείο που αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από 200 συμμετοχές από όλο τον κόσμο!

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στις πολλαπλές χρήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στα ψηφιακά παιχνίδια: τον σχεδιασμό παικτών ΤΝ που παίζουν εφάμιλλα ή/και καλύτερα από τους ανθρώπους, την αυτόματη δημιουργία περιεχομένου ψηφιακών παιχνιδιών, την αυτόματη αξιολόγηση ψηφιακών παιχνιδιών αλλά και την αναγνώριση του συναισθήματος των παικτών. Απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου των ψηφιακών παιχνιδιών (όπως σχεδιαστές και προγραμματιστές) αλλά και σε σπουδαστές, ερευνητές και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο, που επιθυμούν να εξελίξουν την επαγγελματική και ακαδημαϊκή τους καριέρα στο χώρο.

Οι κύριοι εισηγητές του θερινού σχολείου είναι ο Γεώργιος Ν. Γιαννακάκης και ο Julian Togelius, δημιουργοί του “AI and Games”, του πρώτου ολοκληρωμένου εγχειριδίου για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (TN) στα παιχνίδια. Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει διαλέξεις και πρακτικά εργαστήρια από κορυφαίους επαγγελματίες στα ψηφιακά παιχνίδια με χρήση ΤΝ, ενώ στη δεύτερη φάση οι συμμετέχοντες θα επιλύσουν ένα παιχνίδι – γρίφος ΤΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: school.gameaibook.org

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence)
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα