Σε συνέχεια της δημοσίευσης των νέων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη 2021 & 2022», ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός για την Υγεία και τον Ψηφιακό Τομέα (European Health and Digital Executive Agency /HaDEA) διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις προσκλήσεις αυτές και να συμμετάσχουν σε έναν κύκλο ερωτήσεων- απαντήσεων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2022, 11:00 με 14:15, ώρα Ελλάδος (10:00-13:15 CET). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στο slido.com χρησιμοποιώντας τον κωδικό εκδήλωσης #DEP2.

Λίγες πληροφορίες σχετικά με τον Β΄ κύκλο προσκλήσεων του προγράμματος “Ψηφιακή Ευρώπη”

Στις 22 Φεβρουαρίου 2022 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε  τον δεύτερο κύκλο προσκλήσεων   στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού  χρηματοδοτικού  προγράμματος  Digital Europe Programme (DEP). Οι  νέες προσκλήσεις έχουν ως στόχο να στηρίξουν συγκεκριμένες δράσεις που θα βοηθήσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τις νέες τεχνολογίες και να ευδοκιμήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται η πρόσκληση με τίτλο: «Δημιουργία Μαθημάτων κατάρτισης σύντομης διάρκειας σε προχωρημένες ψηφιακές δεξιότητες» (Advanced Digital Skills short term training courses). Η πρόταση αυτή θα χρηματοδοτήσει προτάσεις που αφορούν τη διαμόρφωση μαθημάτων κατάρτισης σύντομης διάρκειας για προχωρημένες ψηφιακές δεξιότητες.

Στόχος της είναι να αυξήσει την προσφορά υψηλής ποιότητας σύντομης σε διάρκεια κατάρτισης για το εργατικό δυναμικό, επιτρέποντάς του να αποκτήσει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη βασικών ψηφιακών τεχνολογιών στις επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη έμφαση που επιτρέπει την κάλυψη των αναγκών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Η υποβολή αιτήσεων για την παρούσα πρόσκληση είναι ήδη ανοικτή και θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου 2022. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα βρείτε εδώ.

Η ενημερωτική ημερίδα θα είναι διαθέσιμη σε ζωντανή μετάδοση  στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δείτε τον ιστότοπο της HaDEA για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατζέντα της εκδήλωσης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ πληροφοριών και οπτικού υλικού:

DIGITAL SKILLS & JOBS PLATFORM

Digital Europe Programme 2nd Calls Info Day

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες  & την Απασχόληση

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
  • Προχωρημένο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία