Περισσότεροι από 76.000 ωφελούμενοι, θα συμμετάσχουν  στα προγράμματα κατάρτισης  νέας γενιάς του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και της ΔΥΠΑ για τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα προσφέρουν  ευρύ φάσμα επιλογών σε σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης υψηλής ζήτησης, μεταξύ άλλων και στις ψηφιακές δεξιότητες, ενώ συνδέονται άμεσα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU.

Οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής τους από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου ενώ στις  6 Σεπτεμβρίου 2022, ανακοινώθηκε το Μητρώο ωφελούμενων-ανέργων (Α΄ φάση) το οποίο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://voucher.gov.gr/upload/project_40/registry_2022_09_05.pdf.

Οι αιτούντες μπορούν να ενημερωθούν για την πορεία της αίτησης τους με τον αριθμό ΚΑΥΑΣ (Κωδικός Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής) που έλαβαν κατά την υποβολή της.

Επόμενες ενέργειες:      

Από τις 8 Σεπτεμβρίου οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μέσα από λίστα προσφερόμενων προγραμμάτων (Β΄ Φάση). Οι προσφερόμενες επιλογές προγραμμάτων κατάρτισης διαμορφώνονται ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ.) καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Οι Πάροχοι Κατάρτισης, που θα αναλάβουν την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι ενταγμένοι στα Μητρώα των Παρόχων Κατάρτισης Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των ΑΕΙ και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. της Δ.ΥΠ.Α. Η επιλογή τους πραγματοποιήθηκε με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

Το εκάστοτε πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης για την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, διάρκειας έως 200 ώρες θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκατάρτιση – σύγχρονη και ασύγχρονη).

Οι ωφελούμενοι θα  πρέπει να ολοκληρώσουν το  πρόγραμμα το αργότερο σε διάστημα 3 μηνών και να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων. Ο κάθε επιτυχών δικαιούται να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος αξίας  έως 1.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

Δ.ΥΠ.Α: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis?tab=proghrammata-anavathmisis-deksiotiton-ghia-80000-anerghoys&tab2=ofeloumenoi&tab3=

Ιστοσελίδα Επιταγής Κατάρτισης – voucher.gov: https://www.voucher.gov.gr/project/view-dypa

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Προχωρημένο
  • Ενδιάμεσο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία