Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Η  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week) είναι ένα κίνημα βάσης που το διαχειρίζονται εθελοντές και το υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος της είναι η διοργάνωση δράσεων στα κράτη – μέλη της ΕΕ για να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Γιατί είναι απαραίτητη η  εκμάθηση συγγραφής κώδικα (coding);

Κατανοούμε καλύτερα τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας,

Διευρύνουμε περισσότερο τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και

Αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες,

Ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και παράγουμε καινοτομία

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επίσημη ιστοσελίδα της σχετικά με την σημασία του προγραμματισμού :

“Η εκμάθηση προγραμματισμού ενισχύει τη δημιουργικότητα, διδάσκει στους ανθρώπους να συνεργάζονται πέρα από τα φυσικά και γεωγραφικά όρια αλλά και να επικοινωνούν σε μια παγκόσμια γλώσσα. Αποδεικνύει ότι τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.”

Μάλιστα το EU Code Week μόλις προώθησε το Coding@Home videos. Πρόκειται για μια σειρά από βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς να μάθουν βασικές έννοιες υπολογιστικής σκέψης ενώ διασκεδάζουν μαζί. Τα βίντεο αυτά απευθύνονται σε όλους που ενδιαφέρονται για την εκμάθηση Κώδικα, ηλικίας 5 ετών και άνω ενώ διατίθενται σε 29 γλώσσες.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το επόμενο EU Code Week για το έτος 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 10-25 Οκτωβρίου. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού του έτους 2019 από τον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.