Ψηφιακά βραβεία ΜΜΕ

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία ψηφιακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γνωστή και ως European DIGITAL SME Alliance, τις καλεί να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Ψηφιακά Βραβεία ΜμΕ υποβάλοντας προτάσεις με λύσεις και πρωτοβουλίες με θετικό πρόσημο στους τρεις ακόλουθους βασικούς τομείς:

  • Ψηφιακές δεξιοτήτες: Οποιαδήποτε πρόταση, καλή πρακτική και πρωτοβουλία που προωθεί τις ψηφιακές δεξιότητες στην Ευρώπη είναι ευπρόσδεκτη! Παραδείγματος χάρη εκπαίδευση και  κατάρτιση ανθρωπίνου δυναμικού όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες, τον ψηφιακό γραμματισμό και τον γραμματισμό στα μέσα επικοινωνίας, καθώς και αναβάθμιση των δεξιοτήτων και επανειδίκευση του.
  • Πράσινη κοινωνία: Αναγνωρίζεται ο ρόλος των ψηφιακών ΜμΕ να παρέχουν ψηφιακές λύσεις με θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, στηρίζοντας ταυτόχρονα τη διττή μετάβαση. Παραδείγματα επιτυχημένων λύσεων περιλαμβάνουν έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας, λύσεις έξυπνης κινητικότητας και λύσεις γεωργίας ακριβείας.
  • Ψηφιακή κοινωνία»: Επισημαίνεται η δύναμη της ψηφιακής τεχνολογίας για την προώθηση της κοινωνικής ευημερίας και της συμμετοχικότητας, αναγνωρίζοντας ότι ΜμΕ έχουν επιτύχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μέσω των ψηφιακών τους λύσεων. Παραδείγματα τέτοιων επιπτώσεων είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων στο εργατικό δυναμικό, η πρακτική δημοσίευσης κώδικα δεοντολογίας, η τοπική και/ή περιφερειακή ανάπτυξη και η ενδυνάμωση των κοινοτήτων.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 29 Οκτωβρίου 2023!

Όλες οι προτάσεις που θα υποβληθούν, θα συμπεριληφθούν σε σχετικό αποθετήριο ψηφιακών λύσεων που θα δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό. Επίσης, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές προσφέροντας την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διάσκεψη κορυφής DIGITAL για τις ΜμΕ στις 13 Νοεμβρίου 2023 στις Βρυξέλλες και στην τελετή απονομής των βραβείων με τα έξοδα ταξιδίου και διαμονής να καλύπτονται από την DIGITAL SME. Οι εταιρείες στις οποίες θα απονεμηθεί το βραβείο θα συμμετέχουν για ένα χρόνο στην ευρωπαϊκή λέσχη ψηφιακής καινοτομίας — παρέχοντας πρόσβαση σε αποκλειστικές ευκαιρίες χρηματοδότησης και δικτύωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία DIGITAL SME και τον τρόπο υποβολής υποψηφιοτήτων, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχετικά με το European DIGITAL SME Alliance

Συνιστά το μεγαλύτερο δίκτυο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ΤΠΕ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας περισσότερες από 45,000 επιχειρήσεις συνολικά. Η Συμμαχία είναι η κοινή προσπάθεια 30 εθνικών και περιφερειακών ενώσεων ΜΜΕ από κράτη μέλη της ΕΕ και γειτονικές χώρες να θέσουν τις ψηφιακές ΜΜΕ στο επίκεντρο της ατζέντας της ΕΕ. Μεταξύ άλλων, προωθεί την ανταλλαγή εμπειρίας, τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των μελών του ενώ υλοποιεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο δράσεις όπως προγράμματα κατάρτισης, διοργάνωσης συνεδρίων και σεμιναρίων και διεξαγωγής έρευνας.

Αναδημοσίεση κειμένου: Apply for the Digital SME Awards by October 29th!, Created by Caterina Bortolaso, Digital Skills & Jobs Platform

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Χώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
Είδος πρωτοβουλίας
  • Διεθνής πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα