EUMaster4HPC

Το  EUMaster4HPC, το πρώτο πανευρωπαϊκό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην υπολογιστική υψηλών επιδόσεων είναι πλέον διαθέσιμο! Εκπαιδευθείτε από κορυφαίους ευρωπαίους ειδικούς στον τομέα της υπολογιστικής υψηλών επιδόσεων, ώστε να γίνετε εμπειρογνώμονας νέας γενιάς.

Το πρόγραμμα EUMaster4HPC σχεδιάστηκε με μια μοναδική σύμπραξη μεταξύ της εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην υπολογιστική υψηλών επιδόσεων και φορέων του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό να παρέχονται στους σπουδαστές μοναδικά προσόντα και προοπτικές σταδιοδρομίας, καθώς και μια ευκαιρία να ζουν και να σπουδάζουν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Στόχος του μεταπτυχιακού είναι να εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά εμπειρογνωμόνων υπερυπολογιστικής, παρέχοντας διαδικτυακά και δια ζώσης μαθήματα υπό την καθοδήγηση κορυφαίων Ευρωπαίων ειδικών στην υπολογιστική υψηλών επιδόσεων.

Σχετικά με τον μεταπτυχιακό

Το μάθημα θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2023 και θα πραγματοποιηθεί συνεργατικά από το:

Οι φοιτητές θα μπορούν να επιλέξουν ένα από τα παραπάνω οκτώ πανεπιστήμια για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους και στη συνέχεια θα μετεγκατασταθούν για το δεύτερο έτος σε άλλο πανεπιστήμιο ανάλογα με την ειδικότητά τους.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα ευρύ φάσμα πολύτιμων ικανοτήτων και δεξιοτήτων στον τομέα της Υπολογιστικής Υψηλών Επιδόσεων (ΥΥΕ) και των σχετικών τεχνολογιών της, τις οποίες αναζητούν οι εργοδότες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Επίσης, οι φοιτητές του προγράμματος EUMaster4HPC θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από ένα ευρύ δίκτυο διαφόρων παραγόντων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τη συμμετοχή ερευνητικών κέντρων, κέντρων υπερυπολογιστικής, εμπειρογνωμόνων του κλάδου και άλλων οντοτήτων που σχετίζονται με την ΥΥΕ.

Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση;

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων είναι πλέον ανοικτή! Αν ενδιαφέρεστε για την επιστήμη των υπολογιστών ή για την επίλυση μηχανικών και επιστημονικών προβλημάτων με τη χρήση υπερυπολογιστών, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μέσω αυτού του ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι συνεχής: από τις 1 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 14 Δεκεμβρίου, στις 2022, στις 13.00 και από τις 16 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 28 Φεβρουαρίου, στις 2023 και ώρα 13.00. Θα ακολουθήσουν πρόσθετες περίοδοι υποβολής αιτήσεων.

Επίσης, οι επιλέξιμοι φοιτητές θα λάβουν «υποτροφία κινητικότητας» για την κάλυψη των σχετικών δαπανών που θα προκύψουν κατά τη φοίτησή τους (ταξίδια και διαμονή) και, προκειμένου να επιτευχθεί ένα ισότιμο και χωρίς αποκλεισμούς πρόγραμμα, το EUMaster4HPC θα παραιτηθεί από τα πανεπιστημιακά δίδακτρα για τους επιλέξιμους φοιτητές.

Μετάφραση άρθρου: EUMaster4HPC: apply now to become the next European expert in supercomputing!, Digital Skills & Jobs Platform, Created by Matteo Mirigliano

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Υπολογιστική Υψηλής Απόδοσης (High Performance Computing)
Χώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
Είδος πρωτοβουλίας
  • Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ
Διαβάσετε περισσότερα