διακοσμητική εικόνα

Στις 29 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανοίξει τις αιτήσεις της νέας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος DIGITAL Europe για τις προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες. Συνολικός προϋπολογισμός ύψους 4 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τον σχεδιασμό και τη στήριξη των ακόλουθων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων:

  • Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Απασχόλησης: Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη γεφύρωση του χάσματος ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ευρώπη με τη δημιουργία και τη στήριξη των Εθνικών Συμμαχιών και των δικτυακών ιστοτόπων σε όλα τα κράτη μέλη. Σε στενή σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Απασχόλησης, οι ιστότοποι θα διευκολύνουν την ανταλλαγή πληροφοριών για τις ψηφιακές δεξιότητες και την εργασία, θα βοηθήσουν τα άτομα να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευκαιρίες κατάρτισης και θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους σε δεξιότητες, ενώ θα διευκολύνουν τη διατομεακή μάθηση μεταξύ των Εθνικών Συμμαχιών. Σύμφωνα με τους στόχους του Προγράμματος Πολιτικής για την Ψηφιακή Δεκαετία έως το 2030, η πρόσκληση στηρίζει την ψηφιοποίηση βασικών οικονομικών τομέων, συμβάλλοντας στον ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό της Ευρώπης.

  • Κορίτσια και Γυναίκες στον ψηφιακό τομέα: Οι γυναίκες υπο-εκπροσωπούνται σημαντικά στα επαγγέλματα των ΤΠΕ, έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς απασχόλησης. Δεδομένου ότι η Ευρώπη υπολείπεται στην εφαρμογή του Προγράμματος Πολιτικής για την Ψηφιακή Δεκαετία, σύμφωνα με το οποίο το 80 % των Ευρωπαίων θα πρέπει να διαθέτει βασικές ψηφιακές δεξιότητες, απαιτείται άμεσα δράση. Στόχος της δράσης αυτής είναι να ενισχυθεί η συμμετοχή των κοριτσιών και των γυναικών στις ΤΠΕ, συμβάλλοντας επίσης σε έναν ακόμη στόχο του Προγράμματος Πολιτικής για την Ψηφιακή Δεκαετία, δηλαδή να υπάρχουν 20 εκατομμύρια ειδικοί στις ΤΠΕ στην Ένωση έως το 2030. Αναγνωρίζοντας τον ρόλο των κοριτσιών και των γυναικών στο ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης, η δράση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στον τομέα των ΤΠΕ.

Οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για την Πλατφόρμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Απασχόλησης και για τα Κορίτσια και τις Γυναίκες στην Ψηφιακή Εποχή   θα δημοσιευθούν στην επίσημη πύλη χρηματοδότησης και υποβολής προσφορών και η υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαΐου 2024 στις 17: 00 ώρα Βρυξελλών.

Αναζητάτε εταίρους κοινοπραξιών; Ανακαλύψτε έναν εταίρο από την Ομάδα Δικτύωσης Ψηφιακών Δεξιοτήτων και λάβετε μέρος στις διαδικτυακές συζητήσεις για τις δύο νέες προσκλήσεις:

  1. Προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες: Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση

  2. Προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες: Κορίτσια και Γυναίκες στον ψηφιακό τομέα

 

Αποθηκεύστε την ημερομηνία για την DIGITAL Info Day στις 12 Μαρτίου 2024

Ενδιαφέρεστε για την πρόσκληση; Εξ ονόματος της Επιτροπής, η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Απασχόλησης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση πληροφόρησης στις 12 Μαρτίου 2024 στις 10: 00 π.μ. (ώρα κεντρικής Ευρώπης). Λάβετε μέρος στην εκδήλωση για μια ενημερωτική συνεδρία, εξερευνήστε τα θέματα, ανακαλύψτε τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων και αξιολόγησης και υποβάλετε τις ερωτήσεις σας απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για την  Ημέρα Πληροφόρησης στην ειδική σελίδα και δηλώστε συμμετοχή!

© Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

Αναδημοσίευση κειμένου: Digital Europe Programme: Apply now for the Advanced Digital Skills Call for proposals!, Digital Skills & Jobs Platform, created by Ginevra Santini

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Χώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
Είδος πρωτοβουλίας
  • Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ
Διαβάσετε περισσότερα