Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών (STEM Education), μετρά δέκα χρόνια ζωής. Το θέμα του διαγωνισμού για το 2024 είναι η «Μεσόγειος θάλασσα Πηγή Ζωής και Πολιτισμού» και απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα. 

Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια. Οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους έξι μήνες για την προετοιμασία και την παρουσίαση των έργων τους ενώ η εκπαίδευση τους (ιδίως των προπονητών) είναι δωρεάν.

Οι μαθητές καλούνται ανά ομάδες μαζί με τον προπονητή τους να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν ρομποτικά έργα, τεχνολογικές εφαρμογές και αυτοματισμούς σε σχέση με το περιβάλλον, την ιστορία και την ενέργεια της περιοχής της Μεσογείου.

Οι περιφερειακοί διαγωνισμοί του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2024 θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο και ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (TaeKwon Do).

Η προθεσμία υποβολής είναι λίγο πριν τον διαγωνισμό και θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και στα social media. Για την φόρμα εγγραφής πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο :https://stem.edu.gr/panellinios-2024/#forma-eggrafis-2024   

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://stem.edu.gr/panellinios-2024/   

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα