Διακοσμητική εικόνα

Κάθε χρόνο, καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, ο ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας (ECSM) θέτει στο προσκήνιο την πορεία προς την ψηφιακή ασφάλεια. Αυτή η ειδική εκστρατεία πρωτοβουλίας αποσκοπεί στην προώθηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τις κυβερνοαπειλές και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, στην αλλαγή της αντίληψής τους για τις κυβερνοαπειλές και στην παροχή επικαιροποιημένων πληροφοριών σχετικά με την κυβερνοπροστασία και την κυβερνοασφάλεια. Επικεντρώνεται στην παροχή των πλέον πρόσφατων πληροφοριών για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσω δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών. Ο ECSM οργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), με διάφορες δραστηριότητες σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Σήμερα, στην 11η επέτειό του, το ECSM αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της ΕΕ για την προώθηση ενός ασφαλέστερου ψηφιακού περιβάλλοντος για τους πολίτες και τις οργανώσεις της.

#BeSmarterThanAHacker

Κατά τη διάρκεια του φετινού ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας, εμβαθύνουμε στον κόσμο της κοινωνικής μηχανικής, όπου οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τακτικές χειραγώγησης για να παραβιάσουν την άμυνα στον τομέα της ασφάλειας. #BeSmarterThanAHacker είναι το 2023 σύνθημα που αναφέρεται στις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Από τις επιθέσεις ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phising) έως τα συστήματα κοινωνικής μηχανικής, ο ECSM 2023 αποσκοπεί στην αποκωδικοποίηση των εξελισσόμενων τακτικών που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, διασφαλίζοντας ότι οι πολίτες της ΕΕ είναι εξοπλισμένοι για την αποτελεσματική αναγνώριση και αντιμετώπιση αυτών των απειλών. Το σύνθημα τονίζει την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης, εκπαίδευσης και προορατικών μέτρων κατά των διαρκώς μεταβαλλόμενων κυβερνοαπειλών, ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να μπορούν να ενισχύσουν από κοινού το ψηφιακό τοπίο.

Λάβετε μέρος!

Το ECSM 2023 δεν είναι απλώς μια εκστρατεία, αλλά είναι ένα διαδραστικό ταξίδι: κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σεμιναρίων του Οκτωβρίου, των εικονικών εργαστηρίων και των διαδικτυακών φόρουμ με εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, θα ανταλλάξετε γνώσεις και θα μάθετε από τους ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Συμμετάσχετε στη συζήτηση, λάβετε ενεργά μέρος στις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και γίνετε πιο εξυπνότεροι από τους χάκερ!

Η χώρα μας συμμετέχει στον ECSM 2023 με την πρωτοβουλία ‘SaferInternet4kids”.

© ENISA

Αναδημοσίευση κειμένου: 2023 European Cybersecurity Month: Be Smarter than a Hacker, Digital Skills & Jobs Platform, created by Ginevra Santini

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Κυβερνοασφάλεια (Cybersecurity)
Χώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
Είδος πρωτοβουλίας
  • Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ
Διαβάσετε περισσότερα