Το European Summer School on Artificial Intelligence (ESSAI) είναι η κορυφαία σχολή για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ευρώπη. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από την European Association for Artificial Intelligence (EurAI), μαζί με το Advanced Course on Artificial Intelligence (ACAI). Για το 2024 την τοπική διοργάνωση του ESSAI & ACAI 2024 έχει αναλάβει η Ομάδα Τεχνητής Νοημοσύνης του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης και  προσκαλεί στην Αθήνα φοιτητές και άλλους ενδιαφερόμενους επιστήμονες από όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και τα προχωρημένα φροντιστήριά του από τις 15 μέχρι τις 26 Ιουλίου 2024 (2 εβδομάδες).

Το σχολείο προσφέρει 30 μαθήματα που διαρκούν 1 εβδομάδα το καθένα και 11 προχωρημένα φροντιστήρια διάρκειας 2 ωρών το καθένα ενώ τα μαθήματα και τα φροντιστήρια παραδίδονται από διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει στην ιστοσελίδα: https://essai2024.di.uoa.gr/registration.html.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν για μια εβδομάδα μόνο ή για ολόκληρο το σχολείο. Υπάρχει επίσης η επιλογή της απομακρυσμένης παρακολούθησης.

Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: https://essai2024.di.uoa.gr/schedule.html.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη (EurAI) χρηματοδοτεί 30 υποτροφίες για φοιτητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σχολείο. Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: https://essai2024.di.uoa.gr/EurAI-travel-grants.html.

Ενδιαφερόμενοι οι οποίοι είναι φοιτητές σε Πανεπιστήμια που είναι εταίροι του δικτύου αριστείας TAILOR (https://tailor-network.eu/), μπορούν να παρακολουθήσουν το σχολείο χωρίς να πληρώσουν εγγραφή (για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε τη σελίδα εγγραφών του σχολείου).

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης: https://essai2024.di.uoa.gr/.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:  https://hub.uoa.gr/european-summer-school-on-artificial-intelligence-essaacai-2024/

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence)
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα