Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2023 — 330 Αιτήσεις

Συνολικά υποβλήθηκαν 330 αιτήσεις για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων για το 2023.

Υποβλήθηκαν 93 αιτήσεις στις Ψηφιακές Δεξιότητες για την Εκπαίδευση, 88 στην Ένταξη στον Ψηφιακό κόσμο, 60 στην Ψηφιακή Αναβάθμιση των Δεξιοτήτων στην Εργασία, 36 στις Γυναίκες με Σταδιοδρομία στις ΤΠΕ και 52 στην Ενδυνάμωση της Νεολαίας στην Ψηφιακή Εποχή.  Επομένως, το μέλλον των ψηφιακών δεξιοτήτων φαίνεται να είναι πιο λαμπρό από ποτέ.

Η Ιταλία προηγείται με 83 αιτήσεις, την ακολουθεί η Ισπανία με 60 και η Πορτογαλία με 52. Άλλες χώρες, όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ελλάδα, υπέβαλαν παρόμοιο αριθμό αιτήσεων, από 30 έως 35. Η Γαλλία, η Πολωνία και η Ρουμανία υπέβαλαν 25 αιτήσεις, συμπληρώνοντας τις πρώτες δέκα χώρες με τις περισσότερες αιτήσεις.

Ήταν συναρπαστικό να διαβάζουμε για τόσα πολλά καινοτόμα έργα για τις ψηφιακές δεξιότητες, τα οποία διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη σε ενωσιακό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Ήταν ωραίο να βλέπουμε τόσο μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά είχε και πρόκληση να επιλέξουμε τους καλύτερους από αυτούς ως φιναλίστ. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ο σημαντικός αριθμός των έργων για τη στήριξη των Ουκρανών προσφύγων. Θα δοθεί ειδική μνεία στις πρωτοβουλίες αυτές.

Οι φιναλίστ του 2023 θα παρουσιαστούν την Τρίτη 30 Μαΐου κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής τελετής EDSA23. Οι εγγραφές για συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση θα αρχίσουν σύντομα και θα κοινοποιηθούν σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες. Μείνετε συνδεδεμένοι και εγγραφείτε συνδρομητής στην ενότητα «Ψηφιακές δεξιότητες και Θέσεις Εργασίας»  για να ενημερωθείτε για τις επόμενες επικαιροποιήσεις της #EDSA23.

Χάρη σε όλους τους οργανισμούς που έχουν υποβάλει τα έργα τους για τα βραβεία, προσβλέπουμε στον εορτασμό των φιναλίστ μαζί σας.

Αναδημοσίευση κειμένου, European Digital Skills Awards 2023: 330 applications received!, Digital Skills & Jobs Platform, created by Irene Marinelli

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Χώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
Είδος πρωτοβουλίας
  • Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ