Η Microsoft, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αγοράς για δεξιότητες  στην τεχνητή νοημοσύνη και αναγνωρίζοντας τις προοπτικές και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει  στην ενδυνάμωση των εργαζομένων σε όλον τον κόσμο, εγκαινιάζει την πρωτοβουλία AI Skills. Οι δεξιότητες στην  τεχνητή νοημοσύνη αποτελούν πλέον την τρίτη σημαντικότερη προτεραιότητα στις στρατηγικές εκπαίδευσης των εταιρειών παγκοσμίως, μαζί με την αναλυτική και δημιουργική σκέψη. Η νέα πρωτοβουλία της εταιρείας έχει στόχο να βοηθήσει το ευρύτερο κοινό να αξιοποιήσει τη δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης. Περιλαμβάνει τη δωρεάν εκπαίδευση και πιστοποίηση «Professional Certificate on Generative AI» σε πέντε ολοκληρωμένα προγράμματα και κατευθύνσεις που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το LinkedIn και διατίθενται μέσω της πλατφόρμας ως εξής:

  • What Is Generative AI?
  • Generative AI: The Evolution of Thoughtful Online Search
  • Streamlining Your Work with Microsoft Bing Chat
  • Ethics in the Age of Generative AI
  • Introduction to Artificial Intelligence

Συμμετέχοντας στα παραπάνω προγράμματα, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις βασικές έννοιες της Τεχνητής Νοημοσύνης και να διδαχθούν πιο συγκεκριμένα γύρω από τη λειτουργικότητα της generative AI. Από την ευρύτερη εξοικείωση με τα πιο χρήσιμα εργαλεία ΑΙ, την εκπαίδευση στις διαφορές μεταξύ των search engines και των reasoning engines για τη δημιουργία μελετημένων στρατηγικών αναζήτησης, ως την εκμάθηση χρήσης του Microsoft Bing Chat με σκοπό τη βελτιστοποίηση των ροών εργασίας, η πιστοποίηση αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια της Microsoft να διασφαλίσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόσβαση στα πιο σύγχρονα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης. 

Η πρωτοβουλία AI αποτελεί μέρος του προγράμματος Skills for Jobs της Microsoft που στοχεύει στην προσφορά δωρεάν εισαγωγικών μαθημάτων σχετικά με τη Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη (AI).

Ενώ τα μαθήματα θα είναι αρχικά διαθέσιμα στα αγγλικά, το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο σε άλλες γλώσσες στο εγγύς μέλλον. Όσοι ολοκληρώσουν το μάθημα θα λάβουν Πιστοποίηση, σημαντικό εφόδιο στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η πιστοποίηση είναι ήδη διαθέσιμη στα αγγλικά και θα διατίθεται δωρεάν έως το 2025, ενώ  όπως όλες οι πιστοποιήσεις της Microsoft, αναγνωρίζεται κατά τη μοριοδότηση σε προκηρύξεις του δημοσίου τομέα. 

Η εταιρεία συνειδητοποιεί την ανάγκη να ενδυναμώσει τους ανθρώπους με γνώση, ώστε να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητές τους για να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά την τεχνητή νοημοσύνη. Ήδη η ίδια η Microsoft έχει εκπαιδεύσει περίπου 70.000 γυναίκες.

Μάθετε περισσότερα για τη δωρεάν εκπαίδευση και πιστοποίηση της Microsoft σε Generative AI δεξιότητες στο Career Essentials in Generative AI by Microsoft and LinkedIn και ενημερωθείτε αναλυτικά για τα προσφερόμενα προγράμματα. 

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Διεθνής πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα