Το νέο διαδικτυακό μάθημα από την Εθνική Συμμαχία

Όλο και πιο συχνά ακούμε, πλέον, να γίνεται λόγος για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ). Με ποιους τρόπους όμως επηρεάζει την εργασία μας και την καθημερινότητά μας; Πού και πώς εφαρμόζονται οι μέθοδοι τεχνητής νοημοσύνης στην πραγματική ζωή;

Μετά τη μεγάλη συμμετοχή που είχε το δωρεάν ασύγχρονο διαδικτυακό μάθημα «Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη» της σειράς  «Στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης» (Εlements of AI)  στα ελληνικά, η Εθνική Συμμαχία για τις Δεξιότητες και την Απασχόληση, διαθέτει στο ελληνικό κοινό δωρεάν το δεύτερο μέρος της σειράς μαθημάτων Elements  of AI, με τίτλο «Αναπτύσσοντας  την Τεχνητή Νοημοσύνη»( Building AI) https://nationaldigitalacademy.gov.gr/texnologies-aixmhs-6/anaptyssontas-texnhth-nohmosynh-353 το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν από τις 12 Απριλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 στον ιστότοπο της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών.

Στόχος του μαθήματος, είναι οι εκπαιδευόμενοι να ανακαλύψουν  τις μεθόδους Τεχνητής Νοημοσύνης και τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας, αλλά και να βελτιώσουν  το λεξιλόγιο και τις δεξιότητες που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Το  “Building AI, είναι ένα  ασύγχρονο  μάθημα, το οποίο μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει με το δικό του ρυθμό. Χωρισμένο σε πέντε κεφάλαια,  μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρία επίπεδα δυσκολίας: αρχάριο, μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο, ενώ η συνολική διάρκεια είναι  περίπου 50 ώρες. Απευθύνεται, σε αρχάριους αλλά και σε όσους διαθέτουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού Python και επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες και τις δεξιότητές τους.  

Όσοι το παρακολουθήσουν μπορούν συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης με τους όρους που καθορίζονται από τον πάροχο στη σελίδα του μαθήματος.

Το μάθημα διαμορφώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και  τη Φινλανδική εταιρία τεχνολογίας & καινοτομίας Reactor. Διατίθεται στο ελληνικό κοινό από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση.

 Το μάθημα είναι διαθέσιμο στα αγγλικά  στον παρακάτω σύνδεσμο:   https://nationaldigitalacademy.gov.gr/texnologies-aixmhs-6/anaptyssontas-texnhth-nohmosynh-353

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
  • Προχωρημένο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία