Πρόκειται για τον  3ο  Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι!» ο οποίος ξεκίνησε και επίσημα με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αυτός ο  καινοτόμος  και   δημοφιλής στη σχολική κοινότητα διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας/ Υπουργείο Εξωτερικών.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να μάθουν εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες πώς να σχεδιάζουν ένα παιχνίδι, επιτραπέζιο ή ψηφιακά αφηγηματικό καθώς και πώς να το εντάξουν στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων. Απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της προσχολικής αγωγής, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων της χώρας και της Ομογένειας. 

Μέσα από τον διαγωνισμό η  αφομοίωση του μαθήματος μετατρέπεται σε παιχνίδι κινητοποιώντας και αναπτύσσοντας ένα φάσμα δημιουργικών και υπολογιστικών δεξιοτήτων στους μαθητές.

Η διαδικασία  υποβολής συμμετοχής έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις  5 Μαΐου 2023

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το διαθέσιμο υποστηρικτικό υλικό, μπορείτε να επισκεφθείτε την σχετική σελίδα του ΕΚΟΜΕ για τον Διαγωνισμό: 3ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο email:gamescontest@ekome.media.

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα