Ξεπέρασε τις 53.000 ο αριθμός των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων “Πάω Μπροστά” της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης που ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου, χρηματοδοτούμενο από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συνολικό προϋπολογισμό 155 εκατ. ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα προσφέρει επιδοτούμενη κατάρτιση διάρκειας έως 80 ωρών σε 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η οποία οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και “πράσινων” γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Το ποσό της επιδότησης ωφελούμενων ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ώρα (για παράδειγμα οι καταρτιζόμενοι που θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα διάρκειας ογδόντα ωρών δύνανται να λάβουν 400 ευρώ).

Στόχος της δράσης είναι οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής οικονομίας να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, όπως η ψηφιοποίηση,  να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ, τη θεματική ενότητα που τους ενδιαφέρει, μέσα  από μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές και “πράσινες” δεξιότητες. Ενδεικτικά, οι επιλογές θα περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό σύνδεσμο: Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» για την κατάρτιση 150.000 εργαζομένων στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία