30/11/2023 00:00:00 - 01/12/2023 00:00:00
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, Βέλγιο


Η διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία το 2023 θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2023.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει ετησίως, αυτό το διήμερο συνέδριο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Αναπηρία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στο συνέδριο συγκεντρώνονται περισσότεροι από 400 υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, εμπειρογνώμονες υψηλού επιπέδου και υποστηρικτές των φορέων για την αναπηρία. Με την ευρεία συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία θα ακουστούν οι ανησυχίες και οι προσδοκίες τους και θα συζητήσουν με δημόσιες αρχές και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Όπως τονίζεται στη Στρατηγική για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, μέσω της συνεργασίας θα διασφαλιστούν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία.

Πρόγραμμα συνεδρίου

Θα συζητηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Το έτος 2024 θα σημαδευτεί από τις Ευρωπαϊκές εκλογές. Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία, μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματικά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι; Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να κοιτάξουμε μπροστά και να ακούσουμε τα άτομα με αναπηρία που εξακολουθούν μερικές φορές, να αποκλείονται από την πολιτική και τη δημόσια ζωή.

Το 2023 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων. Είναι μια ευκαιρία να υποστηριχθεί η ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία, καθώς και να μελετηθούν οι προοπτικές των ατόμων με αναπηρία, για τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους και να ακουστούν οι εμπειρίες και οι προσδοκίες τους.

Μετά την πάροδο τριών ετών από την εφαρμογή της Στρατηγικής για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, θα συζητηθούν τα κύρια επιτεύγματα αυτής μέχρι σήμερα. Ποιες ήταν οι κύριες προκλήσεις και τι περαιτέρω πρέπει να γίνει ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να απολαμβάνουν πλήρως τα δικαιώματά τους; Θα μελετηθεί η στρατηγική από διαφορετικές οπτικές γωνίες και θα ακουστούν μαρτυρίες ανθρώπων των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από τις δράσεις της στρατηγικής.

Το συνέδριο θα κλείσει με την τελετή απονομής του Βραβείου Προσβάσιμης Πόλης (Access City Award), όπου θα αναδειχθεί ο νικητής για το έτος 2024.

Για περισσότερς πληροφορίες, πατήστε εδώ

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι μια ζωντανή εκδήλωση που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.
Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, η συμμετοχή γίνεται μόνο με πρόσκληση. Επίσης, μπορείτε να μας γράψετε στο EMPL-EDPD-ACA@ec.europa.eu για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας.

© European Commission

Οργανισμός
Ομάδα-στόχος
 • Ψηφιακές δεξιότητες για όλους
Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
 • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
 • Βασικό
 • Ενδιάμεσο
 • Προχωρημένο
 • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Χώρα
 • Ευρωπαϊκή Ένωση
Βιομηχανία - Τομέας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
 • Λοιπά προγράμματα και προσόντα (εκτός λίστας)
Γλώσσα
 • Αγγλική
Είδος πρωτοβουλίας
 • Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ
Τρόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης
 • Με φυσική παρουσία
Διαβάσετε περισσότερα