Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού  χρηματοδοτικού  προγράμματος  Digital Europe Programme (DEP) δημοσιεύθηκε μια νέα πρόσκληση δημιουργίας μαθημάτων κατάρτισης σύντομης διάρκειας για προχωρημένες ψηφιακές δεξιότητες. Πρόκειται για την πρόσκληση με τίτλο: «Δημιουργία Μαθημάτων κατάρτισης σύντομης διάρκειας σε προχωρημένες ψηφιακές δεξιότητες» (Advanced Digital Skills short term training courses) και συνολικό προϋπολογισμό αξίας 87 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής των προτάσεων ξεκίνησε ήδη από τις 22 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 17 Μαΐου

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στο  εργατικό δυναμικό να έχει πρόσβαση σε εκπαιδεύσεις που αντικατοπτρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις σε βασικούς τομείς ικανότητας, όπως η μικροηλεκτρονική, η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες. Αυτές οι τεχνολογίες εξελίσσονται με τόσο γρήγορο ρυθμό που απαιτεί συνεχή ενημέρωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και των ατόμων που ήδη απασχολούνται. Στόχος είναι ολοένα και  περισσότεροι πολίτες ή και επιχειρήσεις να είναι σε θέση να σχεδιάζουν, να παράγουν και να αναπτύσσουν ψηφιακές λύσεις  αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, η πρόσκληση θα καλύψει τους παρακάτω τομείς:

  1. Data for Cultural Heritage
  2. Advanced Digital Skills Short term training courses
  3. European Blockchain Services Infrastructure – Deployment of services
  4. Blockchain Standardisation
  5. European Digital Identity Framework
  6.  Security (law enforcement)-AI based pilots. 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον σύνδεσμο: New calls on Advanced Digital Skills under DIGITAL Europe Programme | Digital Skills & Jobs Platform (europa.eu)

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το Digital Europe Programme είναι το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπ΄ής που χρηματοδοτεί μεταξύ άλλων και δράσεις για την ενδυνάμωση των προχωρημένων ψηφιακών δεξιοτήτων καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα πιθανά κενά μεταξύ της εκπαίδευσης στις ΤΠΕ και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

ΠΗΓΗ: DIGITAL SKILLS & JOBS PLATFORM

EDSC: 2nd Call for Tenders open for applications

Επιμέλεια κειμένου: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες  & την Απασχόληση

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
  • Προχωρημένο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία