Στις 30 Ιουνίου 2022 ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους επιμορφωτές σε εξ αποστάσεως σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής ανοιχτών τεχνολογιών, που θα υλοποιήσει ο  Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.

Βασικό θέμα των σεμιναρίων θα είναι η αξιοποίηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών σε όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο οι εκπαιδευτικοί θα αναπτύξουν δεξιότητες σχετικές με την αξιοποίηση των ανοικτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, τη ρομποτική, τον προγραμματισμό και την εκπαίδευση STE(A)M (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics). Θα μάθουν, επίσης, πώς να χρησιμοποιούν το ανοικτό υλικό, λογισμικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο κατά τη διδασκαλία καθώς οι ανοιχτές τεχνολογίες ανοίγουν ορίζοντες, ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα, ενισχύουν την πειραματική άσκηση, στηρίζοντας την επινοητικότητα και την πρωτοβουλία των μαθητών.

Με την ολοκλήρωση της δράσης, θα δημιουργηθεί μία “Κοινότητα Πρακτικής” που θα βοηθά και άλλους εκπαιδευτικούς στην υλοποίηση των δράσεων εκπαιδευτικής ρομποτικής με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών.

Τα σεμινάρια θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων ενώ όλη η δράση είναι εθελοντική.

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα