To Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET) σε συνεργασία με το Εργαστήριο TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης προγραμματίζουν να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια ψηφιακής δημιουργίας με 3d printing για γυναίκες επαγγελματίες. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

 Τα εργαστήρια θα φιλοξενηθούν στο Εργαστήριο ΠΟΙΩ του Δήμου Αθηναίων, στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων – Serafio City of Athens. Θα υλοποιηθούν τρία τρίωρα εργαστήρια, ένα τον Ιούλιο και δύο τον Σεπτέμβριο.

 Ερωτήσεις και δηλώσεις συμμετοχής στο tielab@tuc.gr

 Τα επαγγέλματα που αφορά το συγκεκριμένο κάλεσμα είναι:

– Γλυπτική

– Ζαχαροπλαστική

– Αγγειοπλαστική-Κεραμική

– Κατασκευή Κοσμημάτων

 Τα εργαστήρια εντάσσονται  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Women In Tech της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων, με τίτλο “Ψηφιακή Ενδυνάμωση Γυναικών: Εργαστήρια ψηφιακής δημιουργίας, χειροτεχνίας και κατασκευής”.

 Η πιλοτική δράση διερευνά, σε συνεργασία με τις συμμετέχουσες, το βέλτιστο τρόπο εξοικείωσής τους με νέες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως είναι το 3d printing, με στόχο να χαρτογραφήσει τις ανάγκες σε τεχνολογία των καλλιτεχνικών και των δημιουργικών επαγγελμάτων καθώς και να καταγράψει τα κίνητρα που θα προτρέψουν μια επαγγελματία σήμερα να εξελίξει τις ψηφιακές της δεξιότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://grnet.gr/2023/06/29/open-call-3d-printing/  

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα