Ακαδημία Δημοσίων Υπαλλήλων στην Ελλάδα σε τεχνολογίες Microsoft

Την περαιτέρω ενίσχυση στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης που αναζητούν εξειδικευμένη γνώση σε τεχνολογίες cloud, έχει ως βασικό στόχο η συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) με την Microsoft, μέσα από μια σειρά προγραμμάτων εκπαίδευσης μεγάλης κλίμακας. Πρόκειται για την Ακαδημία Δημοσίων Υπαλλήλων σε τεχνολογίες Microsoft, η οποία ξεκίνησε αρχικά στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση που λειτουργεί στην Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης  Διαδικασιών  του  Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  για την εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων σε τεχνολογίες Cloud. Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτέλεσε καλή πρακτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δημοσιεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Απασχόλησης. Ήδη έχουν εκπαιδευθεί 5.000 στελέχη, εκ των οποίων έχουν πιστοποιηθεί τα 500 μέσα από μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία.

Στόχος της νέας συνεργασίας του ΕΚΔΔΑ με την Microsoft  μέσω του  προγράμματος– Microsoft Civil Servants Academy – είναι να  προσφέρει τη δυνατότητα στο ΕΚΔΔΑ να συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Microsoft που ονομάζεται Microsoft Learn for Educators (MSLE), η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Η συμμετοχή στο σχήμα MSLE απευθύνεται σε στελέχη Πληροφορικής που αναζητούν την εξειδικευμένη γνώση και περιλαμβάνει Εκπαίδευση & Πιστοποίηση Εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ σε τεχνολογίες cloud (train and certify trainers into Microsoft technologies) παροχή  εκπαιδευτικού υλικού εταιρείας, διαδραστικά εργαστήρια, vouchers πιστοποίησης, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάπτυξης και υλοποίησης νέων προγραμμάτων σε τεχνολογίες cloud.

Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στο ΕΚΔΔΑ να δημιουργήσει δεξαμενή Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Microsoft στο δικό του μητρώο και να αναπτύξει νέα δυναμικά προγράμματα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Microsoft.

Παράλληλα αναμένεται να συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση  των στελεχών της Δημοσίας Διοίκησης που επιθυμούν να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες σε εφαρμογές γραφείου (Microsoft Office) δίνοντας την δυνατότητα να υλοποιηθούν προγράμματα εκπαιδεύσεων μεγάλης κλίμακας μέσω μίας βιώσιμης συνεργασίας για περίπου  250.000 δημοσίους υπαλλήλους σε διαφορετικές ψηφιακές δεξιότητες στο πλαίσιο υλοποίησης έργου που έχει συμπεριληφθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα πιστοποιούνται στα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΕΚΔΔΑ και της Microsoft θα μοριοδοτούνται, κάτι το οποίο αυτό θα ισχύσει και για τους 500 περίπου δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ήδη πιστοποιηθεί στo πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκομένων μέσω της πρωτοβουλία της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση.

Η συνεργασία του Δημοσίου με τη Microsoft αποτελεί μία μόνο διάσταση του εμβληματικού προγράμματος επιμόρφωσης για το σύνολο των 250.000 υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης, που χρηματοδοτείται με 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης κι έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Υπολογιστική Νέφους (Cloud Computing)
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα