Η πλατφόρμα Generation Next εξελίσσεται και εισάγει μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και εκπαιδευτικούς στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI)

Μια νέα πρωτοβουλία στον διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης αναδύεται στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας, μέσω του προγράμματος GenerationNext που διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Vodafone.

Το πρόγραμμα επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και ελεύθερα προσβάσιμο πεδίο γνώσης και κατανόησης, στις νέες τεχνολογίες και τις δεξιότητες STEM αναφορικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη επεκτείνει, εξελίσσει και εμπλουτίζει το ήδη πολυδιάστατο εκπαιδευτικό του υλικό, προκειμένου να βοηθήσει τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν πρακτικά την έννοια της Τεχνητής Νοημοσύνη.

Το νέο εκπαιδευτικό υλικό, που παρέχεται μέσω της ενότητας LEARN της ψηφιακής πλατφόρμας Generation Next, προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε 11 εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς οδηγούς, βίντεο, διαδραστικά παιχνίδια, κατασκευές και εργαλεία που εξηγούν τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης, συμβάλλοντας στη διάδοση της ΤΝ στον τομέα της εκπαίδευσης. Το νέο υλικό προσφέρει σε όλους τους εκπαιδευτικούς τη γνώση και τα εργαλεία που χρειάζονται για να βοηθήσουν τους μαθητές τους να κατανοήσουν και να δοκιμάσουν τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, προκειμένου να αξιοποιήσουν με ασφάλεια και κριτική σκέψη τα οφέλη που μπορούν να τους προσφέρουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Generation Next, επισκεφτείτε την ψηφιακή πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr. Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα