Ο πρωτότυπος και δημοφιλής στη σχολική κοινότητα διαγωνισμός που κάνει το μάθημα παιχνίδι, επιστρέφει για τέταρτη συνεχή σχολική χρονιά.

Το ΕΚΟΜΕ και οι συνδιοργανωτές φορείς καλούν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, της Ομογένειας και της Κύπρου, να δημιουργήσουν, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό επιτραπέζιο ή ψηφιακό παιχνίδι του οποίου το σενάριο ή/και οι στόχοι σχετίζονται με τα γνωστικά πεδία που διδάσκονται.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η προαγωγή της παιχνιδοκεντρικής μάθησης και της συνεργατικής δημιουργικής δραστηριότητας στο σχολικό περιβάλλον. Η διαδικασία σχεδιασμού του παιχνιδιού συνδέεται με συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους, μέσα από την ενεργητική εμπλοκή των μαθητών, και συνεισφέρει στην καλλιέργεια ομαδοσυνεργατικού πνεύματος και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της φαντασίας, του ψηφιακού γραμματισμού, υπολογιστικών κι άλλων δεξιοτήτων των μαθητών. Ταυτόχρονα, ο διαγωνισμός συνεισφέρει στην εξοικείωση μαθητών και εκπαιδευτικών στη χρήση των ψηφιακών μέσων και στη σχεδίαση παιχνιδιού, έναν δυναμικό επαγγελματικό και συγχρόνως ακαδημαϊκό κλάδο, που γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη στη χώρα και διεθνώς.

Ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και τo Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης , την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, σε συνεργασία με την Ομάδα Εκπαιδευτικών για τον Διαγωνισμό ScratchGame, και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε την προκήρυξη του διαγωνισμού εδώ.

Δείτε την έγκριση του διαγωνισμού από το ΥΠΑΙΘΑ εδώ.

Ηλεκτρονικές δηλώσεις εδώ.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχής και αποστολής παιχνιδιού: 8 Απριλίου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες και υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό στην ιστοσελίδα του ΕΚΟΜΕ για τον 4 ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού.

Πληροφορίες σχετικά με τον περσινό διαγωνισμό : 3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι!» από το ΕΚΟΜΕ

Αναδημοσίευση σχετικού Δελτίου Τύπου του ΕΚΟΜΕ

Digital technology / specialisation
  • Digital skills
Digital skill level
  • Basic
Country
  • Greece
Type of initiative
  • National initiative
Διαβάσετε περισσότερα