διακοσμητική εικόνα

Το έτος 2023 σηματοδοτείται από την επιστροφή των αξιόλογων Ευρωπαϊκών Βραβείων Ψηφιακών Δεξιοτήτων, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκοπό την επιβράβευση των καλών πρακτικών, οι οποίες βοηθούν τους Ευρωπαίους να αποκτήσουν τις ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζονται στη ζωή και στην εργασία. Μόνο λίγες ημέρες απομένουν για την αποστολή των αιτήσεων: η προθεσμία είναι η 8η Απριλίου (καταληκτική ημερομηνία), επομένως εάν σκέφτεστε να υποβάλετε αίτηση, τώρα είναι η στιγμή να αρχίσετε να γράφετε!

Η ομάδα της Πλατφόρμας Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Απασχόλησης έχει ήδη λάβει πολλά ενδιαφέροντα έργα και πρωτοβουλίες από όλη την Ευρώπη στις 5 κατηγορίες των Βραβείων:

• Ενδυνάμωση της νεολαίας στον ψηφιακό τομέα
• Ψηφιακή αναβάθμιση δεξιοτήτων @Εργασία
• Ψηφιακές δεξιότητες για την εκπαίδευση
• Ένταξη στον ψηφιακό κόσμο
• Γυναίκες στη σταδιοδρομία των ΤΠΕ

Οργανισμοί κάθε είδους μπορούν να υποβάλουν αίτηση, εφόσον τουλάχιστον ένας από τους αιτούντες είναι εγκατεστημένος σε χώρα της ΕΕ: πρωτοβουλίες πολιτών, πανεπιστήμια, έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ , δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς και μη κερδοσκοπικοί φορείς μπορούν να συμμετέχουν και να αναγνωριστούν για την ενεργό συμβολή τους στη στήριξη των στόχων της Ψηφιακής Δεκαετίας που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα βραβεία επικεντρώνονται στις ψηφιακές δεξιότητες, σε όλα τα επίπεδα και για όλους· είτε ο οργανισμός σας διοργανώνει μαθήματα σχετικά με τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες, είτε παρέχει κατάρτιση και πιστοποίηση σε επαγγελματίες του ψηφιακού τομέα, είτε υποστηρίζει την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων και την επανειδίκευση των επαγγελματιών σε όλους τους τομείς, σας ενθαρρύνουμε να υποβάλετε αίτηση.

Για να κατανοήσετε με σαφήνεια αν το έργο ή η πρωτοβουλία σας είναι επιλέξιμο και να αποφασίσετε σε ποια κατηγορία θα πρέπει να το συμπεριλάβετε, σας καλούμε να διαβάσετε την ενότητα « Πώς να υποβάλετε αίτηση» και να ελέγξετε τη σελίδα «Συχνές ερωτήσεις», όπου ελπίζουμε ότι θα βρείτε απαντήσεις στις πολλές ερωτήσεις που ενδέχεται να έχετε.

Κάθε έργο ή πρωτοβουλία μπορεί να υποβληθεί μόνο σε μία από τις 5 κατηγορίες, και οι αιτούντες θα πρέπει είναι σε θέση να αναφέρουν λεπτομερώς ποιο είναι το κοινό – στόχος τους και ποιος θα είναι ο αντίκτυπος για το χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων στον συγκεκριμένο τομέα δράσης τους. Μεταξύ των κριτηρίων για την επιτυχή υποβολή αίτησης περιλαμβάνεται ο καινοτόμος χαρακτήρας του σχεδίου, οι δραστηριότητες επικοινωνίας που υλοποιούνται για τη μεγιστοποίηση της απήχησής του, η έμφαση στη βιωσιμότητα και στη δυνατότητα επέκτασης του σχεδίου, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί η συμπερίληψη ατόμων όλων των ικανοτήτων και όλων των κοινωνικών και πολιτιστικών πλαισίων.

Θα ανακοινώσουμε τους φιναλίστ μετά τις 25 Μαΐου και τους νικητές τον Ιούνιο — οπότε μείνετε συντονισμένοι!
Αν θέλετε να μάθετε ποιος κέρδισε τις προηγούμενες εκδόσεις των βραβείων, επισκεφθείτε τη σελίδα που ήταν αφιερωμένη στους προηγούμενους νικητές και εμπνευστείτε από τα έργα τους.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!

Αναδημοσίευση κειμένου: Last days to apply for the European Digital Skills Awards, Digital Skills & Jobs Platform, created by Eleonora Censorii

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Digital skill level
  • Basic
  • Intermediate
  • Advanced
  • Digital Expert
Digital technology / specialisation
  • Digital skills
Country
  • European Union
Type of initiative
  • EU institutional initiative
Διαβάσετε περισσότερα