Γιατί συνιστά καλή πρακτική;

Η κοινωνική επιχείρηση «Supermums» παρέχει στις μητέρες (πατέρες, καθώς και σε ανθρώπους που δεν έχουν τη γονική μέριμνα) τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους στο οικοσύστημα της πλατφόρμας ‘Salesforce. Με περίπου 45 εκατομμύρια μητέρες στον κόσμο και την ταχύτητα της ανάπτυξης στον τομέα της τεχνολογίας, η «Supermums» αξιολογεί τις προοπτικές των συμμετεχόντων στον τομέα της τεχνολογίας και τους βοηθά να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να επανεκπαιδευτούν στην πλατφόρμα Salesforce. Παράλληλα στηρίζει τους γονείς στην εξεύρεση ευέλικτων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, οι οποίες θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Η «Supermums» είναι μία εταιρεία παγκόσμιου βεληνεκούς, η οποία προσφέρει κατάρτιση και εκπαίδευση σε 3 ηπείρους. Από το 2016, έχει βοηθήσει πάνω από 700 μητέρες και πατέρες, σε περισσότερες από 10 διαφορετικές χώρες, να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στο χώρο της πλατφόρμας Salesforce, ή να αναζητήσουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, μέσω της εκμάθησης, της αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους ή της επανεκπαίδευσής τους στους τομείς της Διαχείρισης, του Ψηφιακού Μάρκετινγκ και των Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων στην πλατφόρμα Salesforce.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, μέσω εικονικών περιβαλλόντων μάθησης και μπορούν να προγραμματιστούν με ευέλικτο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούνται οι οικογενειακές υποχρεώσεις των συμμετεχόντων, αποτελώντας ιδανική επιλογή για ανθρώπους που είτε αναζητούν μία αλλαγή στην καριέρα τους, είτε επιστρέφουν στον εργασιακό χώρο μετά από απουσία, είτε επιθυμούν την κατάρτισή τους σε νέες δεξιότητες για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους σημείωμα.

Σύντομη επισκόπηση των οροσήμων:

 • Η κοινωνική επιχείρηση «Supermums» έχει ήδη προσφέρει δωρεάν κατάρτιση σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών (£1.000.000), μέσω των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης & βοήθησε περισσότερες από 200 εταιρείες να προσλάβουν εργαζομένους με υψηλή κατάρτιση.
 • Η αποστολή της είναι να εκπαιδευτούν 1.000 μητέρες στην πλατφόρμα Salesforce έως το τέλος του 2023, ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν τη νέα και ευέλικτη σταδιοδρομία τους στο χώρο αυτό.

Η «Supermums» υπήρξε υποψήφια στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων έτους 2018, στην κατηγορία «Ψηφιακές Δεξιότητες για Κορίτσια και Γυναίκες».

Πώς είναι δομημένη η εκπαίδευση;

Κατάρτιση

 • Ο βασικός κορμός αποτελείται από ευέλικτα εικονικά μαθήματα που διευκολύνουν τη μαθησιακή εμπειρία και προσαρμόζονται στην διαθεσιμότητα του κάθε εκπαιδευόμενου.

Αυτοδιδασκαλία

 • Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες ενισχύονται με τις ευέλικτες δυνατότητες  αυτοδιδασκαλίας που παρέχει η Salesforce, με τη χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας εκμάθησης «Trailhead of Salesforce».

Πρακτική άσκηση

 • Το πρόγραμμα κατάρτισης «Salesforce Admin» παρέχει πραγματική εργασιακή εμπειρία, με την οποία μπορεί να εμπλουτιστεί το βιογραφικό σημείωμα των καταρτιζόμενων.

Καθοδήγηση

 • Οι διδάσκοντες είναι διαθέσιμοι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και παράλληλα  παρέχουν στους εκπαιδευόμενους, εβδομαδιαία καθοδήγηση μέσω ζωντανών διαδικτυακών σεμιναρίων, μαζί με τους εθελοντές-συμβούλους στο μάθημα της Διαχείρισης της πλατφόρμας.

Πιστοποίηση

 • Ανάλογα την επιλογή από τα διαθέσιμα μαθήματα κατάρτισης, οι μητέρες και οι λοιποί εκπαδευόμενοι οδηγούνται σε μία πληθώρα διαφορετικών πιστοποιήσεων στην πλατφόρμα Saresforce.

Υποστήριξη εκπαιδευομένων για εύρεση εργασίας

 • Η Ομάδα Διαχείρισης Προσλήψεων της «Salesforce» προσπαθεί να αντιστοιχίσει τους καταρτιζόμενους στις κατάλληλες διαθέσιμες ευκαιρίες απασχόλησης, ή να τους παραπέμψει σε άλλους εταίρους ή φορείς όπου μπορούν να απορροφηθούν.

Λίγα λόγια για την πλατφόρμα «Salesforce» και την κοινωνική επιχείρηση «Supermums»

Η πλατφόρμα «Salesforce» αποτελεί τo μεγαλύτερo Σύστημα Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων (Customer relationship management – CRM) στον κόσμο. Δεδομένου ότι η λειτουργία του βασίζεται στο υπολογιστικό νέφος, πολλοί από τους ρόλους/ειδικότητες για τη λειτουργία της πλατφόρμας , παρέχουν την ευελιξία που συχνά αναζητούν  οι μητέρες.  Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια έλλειψη και την αυξανόμενη ζήτηση σε δεξιότητες στην πλατφόρμα «Salesforce», σε ολόκληρο τον κόσμο, η «Salesforce» αποτελεί την τέλεια λύση  για μητέρες και οργανισμούς. Ως επιχείρηση με κοινωνικές ευαισθησίες, η «Supermums» συμβάλλει στην αλλαγή ολόκληρης της κοινωνίας μέσω της ενδυνάμωσης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας και της πρωτοπορίας στην ευελιξία του εργατικού δυναμικού.

Αναδημοσίευση κειμένου: Supermums

Digital Skills & Jobs Platform, created by Alessandra Zini

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Organization
Digital skill level
 • Basic
 • Intermediate
Digital technology / specialisation
 • Digital skills
Country
 • European Union
Industry - Field of Education and Training
 • Education not further defined
 • Computer use
 • Information and communication technologies not elsewhere classified
Target audience
 • Digital skills for the labour force.
 • Digital skills for all
Type of Funding
 • Private
Type of initiative
 • International initiative
Start date
01/01/2023T00:00:00
End date
31/12/2023T00:00:00
Διαβάσετε περισσότερα