Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Ψηφιακού Μαθητικού Διαγωνισμού «Hack the Art: Γιανούλης Χαλεπάς», το Ιδρυμα Ωναση διοργανώνει έναν κύκλο ανοιχτών online εργαστηρίων, με σκοπό την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των σχολικών ομάδων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό, αλλά και όλων όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν καινοτόμα προγράμματα και τεχνικές για τη δημιουργία ψηφιακών έργων.

Τα ψηφιακά εργαστήρια είναι δωρεάν και ελεύθερα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή με νέα ψηφιακά εργαλεία.  Είναι ειδικά σχεδιασμένα από καταρτισμένους επαγγελματίες στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας. Κατά τη διάρκειά τους θα παρουσιαστούν καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές, ενώ θα δοθεί επιπλέον υλικό με σκοπό την τεχνική υποστήριξη για την ολοκλήρωση ενός άρτιου ψηφιακού έργου.

Απευθύνονται σε εφήβους, φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom και θα έχουν την ευκαιρία:

να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας (Augmented &  Virtual Reality) στην εκπαιδευτική διαδικασία, να διηγηθούν  μια ψηφιακή ιστορία με επίκεντρο τη ζωή και το έργο του εμβληματικού έλληνα καλλιτέχνη Γιανούλη Χαλεπά.

να μάθουν πώς μπορούν να δομήσουν ένα εκπαιδευτικό σενάριο, να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν τρισδιάστα ψηφιακά παιχνίδια (3D Video Games).

Πιο συγκεκριμένα τις Πέμπτες 9, 16, 23, 30 Μαρτίου & 6 Απριλίου και ώρες 17:00 με 19:00 θα υλοποιηθούν τα εξής προγράμματα:

  • Δημιουργία και υλοποίηση σεναρίου για ψηφιακά παιχνίδια και εφαρμογές
  • Δημιουργία εικονικής (VR) έκθεσης με το πρόγραμμα Artsteps
  • Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) στην εκπαίδευση
  • Stop Motion: Δημιουργία κινούμενων εικόνων με τη φαντασία και το κινητό (smartphone) μας!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κύκλο των μαθημάτων μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.onassis.org/el/whats-on/hack-the-art-yanoulis-halepas/webinars-hack-the-art-yanoulis-halepas ενώ αίτηση συμμετοχής μπορείτε να υποβάλλετε στη διεύθυνση: https://form.jotform.com/230301935583352.

Πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό «Hack the Art: Γιανούλης Χαλεπάς»

Μαθητές από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δημιουργικά τη μυθιστορηματική ζωή και το εμβληματικό έργο του μεγάλου Έλληνα γλύπτη Γιανούλη Χαλεπά. Έχουν την ευκαιρία να να αναπτύξουν τις  ψηφιακές δεξιότητες τους  με έμπνευση έναν από τους σημαντικότερους γλύπτες της Ελλάδας με τη βοήθεια εφαρμογέών εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας, ψηφιακών παιχνιδιών και ψηφιακών ιστοριών.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από τις 15 Νοεμβρίου 2022 έως 15 Μαίου 2023 από το Ίδρυμα Ωνάση ενώ την προκήρυξη μπορείτε να την βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακών Έργων

Digital technology / specialisation
  • Digital skills
Digital skill level
  • Basic
Country
  • Greece
Type of initiative
  • National initiative