διακοσμητική εικόνα © Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η έκθεση με τίτλο «Framing the European Way for the Digital Decade — Inspiring Practices in Digital Education across the EU» εκπονήθηκε από τον Εκτελεστικό Οργανισμό για τη Χρηματοδότηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Έρευνας, της Ανάπτυξης και της Καινοτομίας (UEFISCDI) εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η έκθεση παρέχει μια ολοκληρωμένη διερεύνηση πρακτικών που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης στον τομέα της ψηφιακής εκπαίδευσης για 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Διαμόρφωση της ευρωπαϊκής προσέγγισης της Ψηφιακής Δεκαετίας

Η έκθεση μελέτησε προσεκτικά ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εξετάζοντας διάφορα έργα από γνωστούς οργανισμούς, πανεπιστήμια και άλλους φορείς.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συλλογή πολύτιμων γνώσεων για την κοινότητα του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Εκπαίδευσης. Αναδεικνύοντας αξιοσημείωτα έργα από διάφορους οργανισμούς και πανεπιστήμια και ενσωματώνοντας στατιστικά δεδομένα από αξιόπιστες πηγές, όπως ο Δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας 2022 (DESI 2022) και ο Ευρωπαϊκός Πίνακας Αποτελεσμάτων Καινοτομίας για το 2022, χρησιμεύει ως πολύτιμος καταλύτης για την ανταλλαγή γνώσεων και τη συνεργασία στο πλαίσιο της κοινότητας του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Εκπαίδευσης. Αυτή η ολοκληρωμένη διερεύνηση όχι μόνο αναδεικνύει πρακτικές που αποτελούν πηγή έμπνευσης, αλλά παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τις πρόσφατες τάσεις της ψηφιακής εκπαίδευσης, διαμορφώνοντας το τοπίο για μελλοντικές πρωτοβουλίες και προωθώντας μια πιο ψηφιακή και ανταγωνιστική κοινωνία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τι θα κερδίσετε εσείς;

Για όσους ενδιαφέρονται να προωθήσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, η παρούσα έκδοση, με τίτλο «Framing the European Way for the Digital Decade — Inspiring Practices in Digital Education across the EU», παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και έμπνευση. Η έκθεση διερευνά καινοτόμες πρωτοβουλίες ψηφιακής εκπαίδευσης που καλύπτουν και τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είτε είστε φοιτητής, εκπαιδευτής, υπεύθυνος χάραξης πολιτικής είτε επαγγελματίας του κλάδου, η παρούσα έκδοση χρησιμεύει ως πολύτιμος πόρος για την κατανόηση του σημερινού τοπίου της Ψηφιακής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη και την άντληση έμπνευσης για την ανάπτυξη και την ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων σε διάφορα πλαίσια.

Διαβάστε την έκθεση και ανακαλύψτε πρακτικές που αποτελούν πηγή έμπνευσης για την Ψηφιακή Εκπαίδευση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αναδημοσίευση κειμένου: Framing the European way for the Digital Decade – Inspiring Practices in Digital Education across the EU , Digital Skills & Jobs Platform, created by Ginevra Santini

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Digital skill level
  • Basic
  • Intermediate
  • Advanced
Digital technology / specialisation
  • Digital skills
Country
  • European Union
Type of initiative
  • EU institutional initiative
Διαβάσετε περισσότερα