διακοσμητική εικόνα

Ένα μοναδικό πρόγραμμα κατάρτισης για το υπολογιστικό νέφος που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ΜΜΕ

Το CloudCamp4SMEs ανακοινώνει τη δρομολόγηση ενός μοναδικού προγράμματος κατάρτισης για το υπολογιστικό νέφος που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ώστε να διευκολυνθούν οι προσπάθειές τους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η πρωτοβουλία προσφέρει στις ΜΜΕ οικονομικά προσιτή πρόσβαση σε εξειδικευμένα μαθήματα κατάρτισης που επικεντρώνονται σε ζωτικής σημασίας ψηφιακές ικανότητες που σχετίζονται με τις τεχνολογίες και τις λύσεις υπολογιστικού νέφους. Το πρόγραμμα, το οποίο εκπονήθηκε από παγκόσμιους εμπειρογνώμονες στον τομέα της τεχνολογίας υπολογιστικού νέφους, δίνει τη δυνατότητα στις ΜΜΕ να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικά στο σύνθετο ψηφιακό τοπίο.

Οι πιλοτικές χώρες

Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του οργανισμού HaDEA, το έργο έχει δεσμευτεί να προσφέρει εξατομικευμένες εμπειρίες κατάρτισης για τις ΜΜΕ σε 5 πιλοτικές χώρες: Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία. Οι πιλοτικές χώρες επιλέχθηκαν για να καλύψουν όλα τα διαφορετικά στάδια της καινοτομίας σε επίπεδο ΕΕ, διασφαλίζοντας ότι η κατάρτιση ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες των ΜΜΕ σε οποιαδήποτε χώρα. Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής φάσης, περίπου 400 ΜΜΕ και πάνω από 1,000 συμμετέχοντες θα επωφεληθούν από την κατάρτιση υπό την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της πρωτοβουλίας για την προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

Μια κοινοπραξία κορυφαίας βαθμίδας

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι το FundingBox και άλλοι σημαντικοί εταίροι, όπως η Schuman Associates — μια κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία με έδρα τις Βρυξέλλες — γνωστοί πάροχοι κατάρτισης στον τομέα της τεχνολογίας, όπως οι Fastlane, AKKA και Mylia. Με την υποστήριξη επιχειρηματικών ενώσεων όπως οι AFM, INVEMA, Cerr, ZPP, UNINDUSTRIA και bwcon, καθώς και επικεφαλής της τεχνολογίας υπολογιστικού νέφους Amazon Web Services (AWS) και το δίκτυο EBN, το CloudCamp4SME σχεδιάζει να επεκτείνει εκτενώς το πρόγραμμα κατάρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η κορυφαία κοινοπραξία προσπαθεί να εξασφαλίσει εξατομικευμένη στήριξη για τις ΜΜΕ, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη δύναμη των ψηφιακών τεχνολογιών. Η μελλοντική επέκταση της πρωτοβουλίας σε ολόκληρη την Ευρώπη θα περιλαμβάνει τη συνεργασία με πρόσθετους παρόχους κατάρτισης και επιχειρηματικές ενώσεις, ενισχύοντας τον αντίκτυπο του προγράμματος στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων μεταξύ των ΜΜΕ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του CloudCamp4SME και μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα κατάρτισης.

© CloudCamp4SME

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Αναδημοσίευση κειμένου: CloudCamp4SMEs launches a unique Cloud Training Program designed for SMEs, Digital Skills & Jobs Platform, created by Ginevra Santini

Digital skill level
  • Basic
  • Intermediate
  • Advanced
  • Digital Expert
Digital technology / specialisation
  • Cloud Computing
  • Digital skills
Country
  • European Union
Type of initiative
  • EU institutional initiative
Διαβάσετε περισσότερα