Ψηφιακές Δεξιότητες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας_3

Ψηφιακές Δεξιότητες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλου του Δήμου Τρικκαίων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα “Ψηφιακές Δεξιότητες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας”. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και από τον Δήμο Τρικκαίων, με τη συνεργασία της Google Ελλάδας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η εκδήλωση εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, μεταξύ των μελών της οποίας συμπεριλαμβάνονται και ο Δήμος Τρικκαίων και η Google Ελλάδος.

Τις “Ψηφιακές Δεξιότητες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας” παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων από τους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας, εμπορικών συλλόγων, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με γραπτό χαιρετισμό της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. K. Αγοραστός, και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δ. Παπαστεργίου. Επίσης, συμμετείχαν με ομιλίες ο Γενικός Διευθυντής της Google για Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Μάλτα, κ. Γ. Ζαριφόπουλος, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οργανώσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ν. Μιχαλόπουλος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών, κ. Χ. Κοκκάλας.

Ψηφιακές Δεξιότητες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης, στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, η Google Ελλάδας ανακοίνωσε πρόγραμμα συνεργασίας με τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, με αντικείμενο τη χρήση του ψηφιακού μάρκετινγκ για την επέκταση της τουριστικής περιόδου σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο 2019. Η έμφαση δόθηκε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Ψηφιακές Δεξιότητες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας